Spring naar inhoud

Bibliotheek en Voorlees­pret

Nl Nederlands, En English, Fr Français, Es Español, Tr Türkçe, Ar العربية, Pl Polski, So Soomaaliya, Bb Tamazight, An Papiamento, Er Tigrinya, Ku Kurdish,


Voorlezen en lezen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het bevordert de taalvaardigheid en het concentratievermogen en stimuleert de fantasie. In Dordrecht houden de Bibliotheek AanZet en Voorleespret  zich bezig met leesbevordering. Ze maken ouders enthousiast om thuis met lezen en voorlezen aan de slag te gaan.

De Bibliotheek AanZet organiseert activiteiten en projecten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders. De projecten sluiten aan op de activiteiten van de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Kinderen van 3 tot en met 8 jaar zijn bijvoorbeeld wekelijks welkom bij het voorleesuurtje, waar vrijwilligers de mooiste verhalen vertellen.

Voorleespret is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders. Eén keer per week, gedurende twintig weken, komt een vrijwilliger thuis bij het gezin voorlezen. De vrijwilliger leest voor en geeft de ouders tips om het voorlezen op den duur zelf over te nemen, in de eigen taal of in het Nederlands. Gezinnen worden door Voorleespret benaderd via basisscholen en kinderdagverblijven.


Website van BibliotheekAanzet

Website van Voorleespret