Spring naar inhoud

Gezondheid, Ontwikkeling en Opvoedondersteuning

Nl Nederlands, En English, Fr Français, Es Español, Tr Türkçe, Ar العربية, Pl Polski, So Soomaaliya, Bb Tamazight, An Papiamento, Er Tigrinya, Ku Kurdish,


In Nederland houden diverse organisaties zich bezig met opvoedondersteuning en de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Op het consultatiebureau krijgen alle ouders, vanaf de geboorte van hun kind, advies over verzorging, voeding, opvoeding en veiligheid. Het kind krijgt er alle benodigde inentingen en de groei en ontwikkeling worden bijgehouden.

Het consultatiebureau kan ouders ook in contact brengen met diverse activiteiten rond opvoeden en opgroeien in Dordrecht: Er zijn bijvoorbeeld Dreumesgroepen, waar de kinderen spelen en de ouders met elkaar praten over de opvoeding. Het project ‘Moeders informeren Moeders’ brengt moeders met elkaar in contact. Ze kunnen bijvoorbeeld afspreken om samen een kop koffie te gaan drinken, of met de kinderen een speeltuin te bezoeken.

Een medewerker van de Dordtse Informatiedienst kan bij ouders thuis komen om informatie te geven over activiteiten in de wijk, zoals de bibliotheek, de peutergym of VVE, en helpen bij het maken van een keuze voor een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. De medewerker helpt ook bij vragen over meer algemene onderwerpen. De medewerkers van de Dordtse Informatiedienst spreken meerdere talen. Iedereen kan geholpen worden.

Alle zorg vanuit het consultatiebureau is gratis.


Website van het consultatiebureau

Website van homestart

Website van buurtgezinnen